Jeg er ei jente på 22 år, og min aller største lidenskap er volleyball. I tillegg til at jeg syns det er en utrolig fascinerende sport å følge med på, spiller jeg det selv også. Jeg har holdt på med volleyball helt siden jeg var 13, og det har siden den gang vært en stor del av livet mitt.

Betydningen av et godt lag

vvv1Først og fremst synes jeg det er en vakker sport, og mye av grunnen til dette er at det er en lagsport. Den lagånden som trengs for å bygge et sterkt og godt lag, er lett å ta for gitt. Det krever så utrolig mye av absolutt alle på laget – og alle må yte sitt aller beste både sportslig og sosialt for å opprettholde et solid nok miljø til at alt skal funke optimalt. Jeg har vært utrolig heldig med de lagene jeg har spilt på, med flinke trenere som har fokusert mye på miljø innad i klubben. Vi har dratt på utflukter, turer og arrangement sammen, noe jeg tror har vært med på å bygge opp nettopp dette. Jeg mener at et team som har et godt miljø, med lagkamerater som unner hverandre å gjøre det bra og gir plass til andre enn seg selv, kan komme utrolig langt. Mine nåværende lagkamerater er utrolig flinke til nettopp dette. Alle vil vise fram sine ferdigheter, men vi er også kapable til å gi hverandre plass og gjøre hverandre gode. Det å hjelpe hverandre opp og fram er også en viktig egenskap et lag må ha. Kanskje forteller trener en av de på laget mitt at hun må forbedre seg på det eller det punktet, og da må vi som lag hjelpe henne med nettopp dette. Det er på denne måten man får et sterkt og solid lag, og med dette i bakhodet kan man komme langt.

Hvorfor volleyball er gøy

volleyJeg har aldri vært spesielt fan av å løpe eller trene alene. Trening i seg selv er ikke særlig gøy, med mindre du gjør det til noe gøy. Jeg har jo som alle andre prøvd meg på et par løpeturer i skog og mark, men det passer bare ikke for meg. I gymtimene på skolen var jeg alltid den som var mest begeistret når vi skulle spille en lagsport. Fotball, håndball, innebandy, basket og selvfølgelig volleyball. Jeg var faktisk ganske flink i de aller fleste lagsportene, men det har alltid vært volleyball som har stått mitt hjerte nærmest. Lagsport er utrolig gøy fordi man kan dele treningsgleden sammen med andre. Det vekker også et konkurranseinstinkt som ikke kommer når man løper alene. I lagsport konkurrerer man mot et annet lag, noe som bygger opp forventninger og tillit til ditt eget lag, og dermed gjør det hele veldig gøy. Jeg har alltid hatt veldig god spenst, noe som er en av grunnene til at jeg valgte volleyball. Jeg kan hoppe høyt og ta en blokk eller en smash veldig enkelt. Jeg liker også denne sporten veldig godt fordi jeg har klart å bli såpass god etter alle disse årene. Er man god til noe, blir det desto mer gøy å drive med det. I tillegg er det alltid nye utfordringer å jakte på, for så å overvinne. Man kan alltid bli litt bedre.