Volleyball for nybegynnere

Volleyball er én av verdens mest populære idretter, og spilles i dag av mer enn én milliard mennesker. Det er fordi det er en sosial sport, treningsutbyttet er godt, det er enkelt å komme i gang og det krever minimalt med utstyr.

Hvordan komme i gang med å spille

Det finnes mer enn 350 volleyballklubber i Norge, så sjansen for at du har en klubb i nærheten av der du bor er rimelig stor. Som i all idrett krever det mye å hevde seg helt i toppen, men det krever ingen spesielle forkunnskaper for å spille bare for moroskyld. Selv om du kommer langt med en god porsjon humor og litt pågangsmot.

Selv om volleyball først og fremst er sosialt og morsomt er det også ekstremt god trening. Her får du alt i ett. Både hurtighet, spenst og koordinasjon. Løpingen i volleyball har et sterkt intervallpreg. Raske spurter for å nå ballen, og korte pauser mens ballen er hos motstanderlaget. Denne formen for trening har vist seg å gi ekstremt gode resultater når det kommer til både kondisjon og fettforbrenning.

Volleyball krever ingen utstyr. Det eneste du trenger er gode sko og treningstøy. Så det finnes ingen unnskyldninger. Det er bare å pakke treningsbaggen og legge i vei til nærmeste gymsal og volleyballtrening.