Mine favorittspillere

Det finnes mange kjente og gode volleyballspillere både i og utenfor Norge. Når man ser etter favoritter i denne idretten, går man ofte etter spillestil og i noen tilfeller kanskje også hvordan de oppfører seg utenfor banen. Og det er ikke til å unngå å bli patriotisk under arrangementer som EM når Norge deltar. Men når det gjelder større arrangement hvor Norge ikke er kvalifisert, har ihuga volleyballsupportere flere andre lag og spillere de heier på.

janEn av mine favoritter er sandvolleyballstjernen Jan Kvalheim. Han spiller riktignok ikke på profesjonelt nivå lengre, men han har litt av en storhetstid bak seg. Han representerte Norge under sommer-OL i 1996 og i 2000. I 1996 kom han og makkeren Bjørn Maaseide på 7. plass, og i 2000 kom de på en litt sur 19. plass, noe som trolig kan skyldes på en dommerfeil tidlig i kampene.

Dette ble slutten på Kvalheims karriere – og dette var noe han var klar på før OL. Jeg var ikke gammel under disse lekene, men jeg husker fortsatt at familien satt klistra foran TV-en. Jan Kvalheim var bare helt utrolig god – han hadde en fantastisk spenst, og volleyball var like naturlig for han som agurk er for leverposteiskiva. Denne mannen har utmerket seg i Europa, og flere land ville ha ham med på laget – blant annet spilte han i Frankrike og Italia. Selv om han startet karrieren sin som volleyballspiller, gikk han etterhvert over til sandvolleyball i Frankrike, og ble makker med Thierry Glowacz. Etter hvert fant han Maaseide, og de to utviklet seg til å bli en sterk og fryktet duo. Sammen tok de med seg en hel rekke medaljer hjem.

youmilkaEn annen spiller jeg liker veldig godt er Yumilka Ruiz fra Cuba. Hun har i likhet med Jan Kvalheim også veldig god spenst, noe som kommer veldig godt med i volleyball. Ikke minst er hun utrolig talentfull, og har fått med seg en rekke medaljer i løpet av sin karriere. Hun er virkelig et stort forbilde, og noe mange unge volleyballspirer kan se opp til. Hun er også medlem av den internasjonale olympiske komiteen, så dette er en dame som engasjerer seg for sporten hun elsker. Hun har også fått tildelt forskjellige individuelle priser som beste scorer i verdensmesterskapet i 2002.