Volleyball i Rio 2016

Under OL i Rio de Janeiro i 2016 var det Brasil selv som stakk av med gullmedaljen på herresiden. De vant alle tre settene i finalen, med resultatene 25-22, 28-26 og 26-24, altså vant de 3-0 mot sølvvinnerne Italia. Dette er den første finalen der det ene laget har vunnet alle settene siden 2000. På damesiden var det Kina som stakk av med seieren, med en 3-1 seier mot Serbia, med resultatene 19-25, 25-17, 25-22 og 25-23. De hentet seg med andre ord kraftig inn etter et noe labert første sett. Stjernespilleren på vinnerlaget var Zhu Ting, med en poengsum på 179, og dette er tredje gang Kina stikker av med en gullmedalje i OL i denne sporten.

Andre resultater

På herresiden kom altså Brasil og Italia på henholdsvis første og andreplass, og USA var den som fikk tak i bronsemedaljen over motstanderen Russland. Dette er den femte medaljen USA har tatt i herrevolleyball i OL-sammenheng – fra før har de tre gull og én bronse. I semifinalen mellom Russland og Brasil ble Russland grundig gruset av motstanderen, som kan skilte med nok en 3-0 seier. På kvinnesiden var det også USA som tok bronsemedaljen – de vant over Nederland med 3-1. I likhet med herresiden, er dette den femte medaljen USA tar i damevolleyball, hvorav tre har vært sølv og én har vært bronse. Selv om Nederland tapte kampen om medalje, fikk de likevel det beste resultatet de noensinne har fått – altså en femteplass. Damelaget fra USA var storfavoritter under årets OL – og det med god grunn, da de vant det siste settet med hele 25-19. Andre nasjoner som klatret seg til kvartfinalen på damesiden er Korea, Japan, Russland og Brasil. De nasjonene som kom seg til kvartfinalen på herresiden er Canada, Iran, Polen og Argentina.

vvvvvvDet har med andre ord vært et utrolig innholdsrikt OL i år, og det skal bli spennende å se om vi får noen revansjelystne kamper mellom de som nesten tok seg til finalene under neste OL. Hvem som er mest sulten på medalje er vanskelig å forutsi, men det er sannsynlig at Italia på herresiden og Serbia på damesiden i hvert fall er litt ekstra sultne på gull.