Volleyball i Norge

I Norge er kanskje ikke volleyball spesielt kjent, men det har likevel blitt et ganske omfattende miljø. Norsk Volleyballforbund ble faktisk stiftet allerede i 1946 – og fyller altså hele 70 år i år. Det var først Arbeidernes Idrettsforbund som innførte idretten under navnet nettball i 1936. Norsk Volleyballforbund består av hele 330 klubber fordelt på disse regionene: Nord, Trøndelag, Agder, Møre og Romsdal, Hordaland, Sogn og Fjordane, Rogaland og Øst. Til sammen har de litt under 21 000 medlemmer. Forbundet fokuserer på å fremme volleyball som idrett i Norge, og dette gjøres ved hjelp av frivillig arbeid, lojalitet og likeverd. De har i tillegg til vanlig volleyball også ansvar for sandvolleyball – versjonen der man spiller på sandbane med kun to på hvert lag. Norsk volleyball har en egen eliteserie, samt flere divisjoner under, og i tillegg tilbyr Norsk Volleyballforbund paravolleyball – altså volleyball for funksjonshemmede. Det blir årlig arrangert forskjellige mesterskaper, i tillegg til Norgesmesterskap.

Klubber

ntI Trondheim i Trøndelag finnes det flere forskjellige klubber. Norges Teknisk-naturvitenskapelige Universitet (NTNU) tilbyr via NTNUI, universitetets idrettsforening, hele 15 forskjellige lag fordelt på forskjellige divisjoner og nivå. Dersom du skal studere i Trondheim, er dette en ypperlig måte å kombinere studier med trening på. Her får du også muligheten til å delta på flere turneringer. I Trondheim kan du også finne klubber som Blussuvoll Volleyballklubb, BISi Volleyball, Nyborg IL og Bedriftsidretten.

I Oslo og Akershus finner du blant annet klubber som Koll Volleyball, Oslo Volley og Bislett Volley. Bislett Volley tilbyr både damelag, herrelag og ungdomslag fra 12 til 15 år. Førstelaget for kvinner i denne klubben spiller i 2. divisjon, og herrelaget spiller i 3. divisjon. Totalt har Bislett Volley seks aktive lag, så her finner du nok noe som passer deg.

bsiI Bergen finner du BSI Volleyball. Dette er en klubb for studenter i Bergen, og de tilbyr lag i alle nivå og som passer for de fleste. Nyborg Volleyballklubb er også en klubb i Bergen som tilbyr flere forskjellige lag. Drar du litt lengre nord, finner du Førde Volleyballklubb, og de har faktisk et herrelag som har deltatt i eliteserien gjennom flere år. De har også et elitelag på kvinnesiden. Førde skal også arrangere en cup 11. – 13. november.

På det sommerlige og glade Sørlandet er også Kristiansand Sandvolleyballklubb å oppspore. De tilbyr både sandvolleyball og vanlig volleyball, og førstnevnte er en ideell idrett å bedrive en varm og deilig sørlandsdag!